HOGYAN LEHET HATÉKONYAN ÉS OLCSÓN VÉDENI A MUNKAÁLLOMÁSOKAT?

A munkaállomások ugyanolyan fontosak a szervezet biztonsága szempontjából, mint a szerverek. Természetesen a legtöbb esetben egy nem biztonságos munkaállomás csak egy felhasználót érinti, míg a szerver több ezer felhasználót érinti. Érdekes azonban, hogy az elmúlt időszak legnagyobb támadásait vagy zavarait kompromittált munkaállomás és nem szerver indította. Bár a kiszolgálók és a munkaállomások alapvetően ugyanazon operációs rendszerrel működnek, a munkaállomások biztonsága nagyon különbözik a szerverek biztonságától. A biztonságot befolyásoló főbb különbségek a következők:

  • Általában a munkaállomások fizikai biztonságának hiánya, a laptopok és a táblagépek mobilitásaban rejlik.
  • A felügyelet nélküli munkaállomások interaktív használata. A munkaállomások sokkal nagyobb kölcsönhatásba lépnek a nem megbízható felhasználókkal vagy erőforrásokkal szembe.
  • A munkaállomásokat olyan végfelhasználók használják, akik kevesebb biztonsági és műszaki ismeretekkel rendelkeznek.

Egy másik probléma, amely befolyásolja a munkaállomások biztonságát a munkaállomások számában rejlik, és abban hogy miként jönnek és mennek a hálózatba.

A SmartKeeper technológia olyan biztonsági megoldással rendelkezik, amely lehetővé teszi a hálózat összes rendszerének hozzáférésének kezelését és ellenőrzését. A SmartKeeper független megoldást hoz az IT biztonsági megfelelés és a munkaállomás portszabályozása érdekében. Megoldásunk óriási előnye a biztonságos környezet, összehasonlítva a szoftvertermékek beszerzési, folyamatos fejlesztési és frissítési költségeivel.

HOGYAN BIZTOSÍTJUK AZ USB PORTOKAT?

A GDPR-rendeletnek való megfelelés érdekében meg kell akadályozni, hogy az alkalmazottak érzékeny személyes adatokat adatrögzítőn tárolhassanak. Ezen adatok elvesztése esetén a vállalat vagy szervezet biztonsági

Read More »

A LINK LOCK BIZTONSÁGI TERMÉK BEMUTATÁSA

A Professzionális Link Lock termék segítségével bármilyen USB-eszközt kezelhet és irányíthat. A professzionális USB-portzár alternatívája az Essentials termékcsalád USB-kábelzár az USB-eszközök és kábelek védelme érdekében.

Read More »