HOGYAN BIZTOSÍTJUK AZ USB PORTOKAT?

A GDPR-rendeletnek való megfelelés érdekében meg kell akadályozni, hogy az alkalmazottak érzékeny személyes adatokat adatrögzítőn tárolhassanak. Ezen adatok elvesztése esetén a vállalat vagy szervezet biztonsági kockázatnak van kitéve. Ebben az esetben kapcsolatba kell lépni a Személyes Adatvédelmi Hivatallal és az elveszett adatbázisokban érintett személyekkel, ami időigényes és költséges lehet. Ezért költséghatékonyabb az USB-portok blokkolásá, amely mechanikusan megakadályozza a kiválasztott számítógépek, laptopok vagy notebookok adatainak kimásolását az USB-kulcsra.

 

Népszerűen az ilyen eszközöket blokkolónak is nevezünk. A SmartKeeper termékcsalád különféle típusú USB portblokkolóval rendelkezik. Linkzárak, USB portzárak, Mini USB portzárak / Micro USB portzárak vagy USB kábelzárak blokkolják az USB portokat, és megakadályozzák a csatlakoztatott eszközök eltávolítását. Elég a biztonsági zárat a portba telepíteni, és már más USB-kábelt vagy ezközt nem lehet csatlakoztatni. Az ellenkező esetben csak elegendő, hogy a megfelelő eszköz használatával, esetünkben egyedi zárkulcsal a portzárat könnyen fel lehet oldani és eltávolítani a portból.

A LINK LOCK BIZTONSÁGI TERMÉK BEMUTATÁSA

A Professzionális Link Lock termék segítségével bármilyen USB-eszközt kezelhet és irányíthat. A professzionális USB-portzár alternatívája az Essentials termékcsalád USB-kábelzár az USB-eszközök és kábelek védelme érdekében.

Read More »